[ad_1]
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۳ میانگین: ۳]
افزایش سرعت وردپرس موضوع مهمی است که باید در همان ابتدای راهاندازی سایت خود به آن توجه ویژه داشته باشید. چرا که هر چه سرعت سایت شما بالاتر باشد و کاربران در زمان کوتاهی قادر به گشت و گذار در صفحات مختلف سایت شما باشند، همین بالا بودن سرعت باعث میشود تا به سراغ صفحات مختلفی بروند.
اما زمانی که سرعت کم باشد، حتی حاضر نیستند منتظر لود اولین صفحه از سایت شما هم که در عمرشان باز میکنند باشند و خواهند بست. در آینده نیز نام و آدرس دامنه سایت شما در ذهن آنها باقی خواهد ماند تا اگر احیانا از جایی به لینک سایت شما برخوردند، بخاطر تجربه بدی که در خصوص کند بودن سایت شما داشتند، از آن بازدید نکنند.
در ادامه این مقاله قصد دارم به معرفی ۱۱ راهکار برای بالا بردن سرعت سایت در وردپرس بپردازم که با پیاده سازی این راهکارها میتوانید از این مشکلات جلوگیری کرده و علاوه بر این سایتی داشته باشید که موتورهای جستجو به آن علاقهمند هستند. پس اگر به دنبال پیشرفت سریع و افزایش بازدید سایت خود هستید، تا انتهای این مقاله با من همراه باشید.
چرا باید سرعت سایت وردپرسی خود را افزایش دهیم؟
بالا بردن سرعت وردپرس و به صورت کلی افزایش سرعت سایت در هر سیستم مدیریت محتوا و سایت سازی از دو جهت اهمیت دارد که شامل کاربران و موتورهای جستجو است.
وقتی کاربری وارد سایت شما میشود، چه اینکه از طریق موتورهای جستجو وارد شده باشد و چه لینک مستقیم سایت را از جایی وارد/کلیک کرده و از سایت شما بازدید کند، انتظار دارد بدون اینکه مدت زمان طولانی برای لود کامل سایت شما صرف شود، خیلی سریع به محتوایی که به دنبال ان است دسترسی داشته باشد. اگر سایت شما کند باشد و محتوا در کمتر از مقدار میانگین ۴ تا ۵ ثانیه نمایش داده نشود، کاربر به مرور حوصله خود را از دست داده و بدون اینکه منتظر لود کامل سایت باشد، پنجره را خواهد بست. همین موضوع در نهایت باعث کاهش بازدید و بانس ریت سایت خواهد شد.
حال همین موضوع را برای موتورهای جستجو تصور کنید. گوگل به کمک مرورگر کروم میتواند چنین اطلاعاتی را جمع آوری کرده و دقیقا بداند که علت ترک سایت توسط کاربر چه چیزی بوده است. بنابراین وقتی دلیل ان پایین بودن سایت یا بهینه نبودن رابط کاربری باشد، از این موضوع مطلع شده و در الگوریتم رتبه بندی سایت شما تاثیر خواهد داشت.
بنابراین شما باید کاری کنید که سرعت لود سایت شما در بالاترین مقدار موجود قرار داشته باشد تا کاربری را از دست ندهید. در ادامه برای اینکه ببینیم چطور میتوان سرعت سایت را مورد بررسی قرار دارد به معرفی یک ابزار کلیدی پرداخته و در نهایت به معرفی راهکارهایی برای افزایش سرعت در وردپرس میپردازم.
از کجا بدانیم سرعت سایت ما پایین است؟
یکی از بهترین ابزارها برای سنجش تست سرعت سایت GTmetrix است. شما با وارد شدن به این سایت و وارد کردن آدرس سایت خود میتوانید یک آنالیز کلی روی مسائلی که طبق Google Page Speed Insights برای داشتن سرعت بالا اهمیت داشته و جزو فاکتورهای اصلی هستند بررسی خود را انجام دهید.
این سایت کلیه این موارد را که شامل منابع سخت افزاری، مدت زمان پاسخ سرور به هر درخواست و نوع آن، خطاهای موجود در سایت، درصد استفاده از هر نوع فایل چند رسانهای و… مورد بررسی انجام خواهد داد. سپس به هر کدام از این موارد یک امتیاز کلی به صورت رنگهای قرمز، نارنجی و سبز داده خواهد شد که درجه اهمیت هر کدام را نیز نشان میدهد.
در پایان یک میانگین کلی برای سایت شما محاسبه شده و در صورتی که هر یک از موارد به رنگ قرمز باشند و امتیاز کافی دریافت نکرده باشند پیشنهاداتی به شما در جهت بهبود آن ارائه خواهد داد. علاوه بر این امتیازات نیز بر اساس میانگین محاسبه شده و خجم کلی صفحه و زمان تقریبی برای لود کامل سایت به شما نمایش داده میشود.
۱۱ ترفند برای افزایش سرعت وردپرس و لود سایت
حالا که دانستید چه ابزاری برای بررسی تست سرعت سایت و وردپرس وجود دارد و چرا باید روی افزایش سرعت وردپرس تمرکز کنید، در ادامه به معرفی ۱۱ ترفند اصولی برای بالا بردن سرعت سایت در وردپرس میپردازم.
هر یک از این ترفندها طوری هستند که میتوانید از ابزار و منابع گوناگونی برای پیاده سازی آنها استفاده کنید که صرفا در اینجا سعی کردم به صورت یک چک لیست به شما معرفی کنم. اینکه از چه ابزار و افزونههایی برای پیاده سازی هر یک از این ویژگیها استفاده کنید موضوعی است که باید هر کدام را به صورت تخصصی بررسی کرد، بنابراین انتخاب این مورد را فعلا به انتخاب خودتان میگذارم. اما تلاش میکنم در مقالات بعدی به بررسی مواردی که اهمیت بالایی دارند بپردازم.
از هاست وردپرس یا سرور استفاده کنید
باید سایت خود را درست مانند یک آسمان خراش تصور کنید. استفاده از هاست و سرور پی برج شما را تشکیل میدهد که هر چه استقامت و منابع استفاده شده در آن بالاتر باشد، کارکردی بهتر خواهد داشت.
پیش از این به معرفی ویژگی هاست وردپرس و ۱۰ دلیلی که باید از این هاست استفاده کنید پرداختم که پیشنهاد میکنم حتما آن مقاله را مطالعه کنید. اما در خصوص استفاده از هاست وردپرس باید به نکات زیر اشاره کرد:
- هاست وردپرس به این دلیل که منابع رم و CPU بالایی دارد میتواند به دلیل استفاده از افزونههای متعدد سرعت سایت وردپرسی شما را در بهترین حالت ممکن بالا نگه دارد.
- اگر میتوانید هزینه بیشتری برای زیرساخت سخت افزاری و سرویس میزبانی سایت خود کنید، پیشنهاد میکنم به جای هاست وردپرس از سرور مجازی یا سرور اختصاصی استفاده کنید که منابع بالاتری را هم در اختیارتان قرار خواهند داد. البته این موضوع برای سایتهایی انتخاب بهتری است که بازدید و ترافیک بالایی دارند.
- خیلیها تصور میکنند چون در شروع راهاندازی سایت ترافیکی ندارند، بهتر است از یک هاست لینوکس معمولی و اختصاصی استفاده کنند. در حالی که این تصور اشتباه است. هر چه سرعت سایت شما، خصوصا در زمان راهاندازی و استارت فعالیت بالاتر باشد، موتورهای جستجو به ان اهمیت خواهند داد، چرا که کاربران به آن اهمیت میدهند.
طی بررسی و تحقیقاتی که انجام گرفته، بیش از نیمی از بازدیدکنندگان یک سایت در زمانی که لود صفحه بیشتر از ۳ ثانیه به طول بینجامد آن را ترک میکنند. برای همین است که توصیه میکنم از هاست وردپرس یا سرور مجازی و اختصاصی برای سایت خود استفاده کنید.
از قالب مناسب استفاده کنید
بعد از انتخاب هاست مناسب، انتخاب قالب مناسب در دومین اولویت برای داشتن سایتی با سرعت بالاتر قرار دارد. هر چه قالب شما سبکتر بوده و کد نویسی استاندارد و تمیزی داشته باشد میتوان انتظار سرعت بالاتری را هم در سایت داشت. خصوصا اینکه اگر ریسپانسیو کردن سایت برای کاربران موبایلی هم با استفاده از فایلهای جداگانه CSS و JS انجام گیرد که نیازی به لود فایل حچیمی که حاوی تمامی نسخههای نمایشگر است نباشد.
وردپرس بر پایه زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده که این زبان در جدیدترین نسخهها، خصوصا نسخه ۷ و ۸ شاهد افزایش سرعت و معرفی توابع جدید بوده که در وردپرس نیز تاثیر زیادی داشته است. با آپدیت این زبان نیز توابع جدیدی در وردپرس ایجاد شده و برخی توابع نیز جایگزین شدند.
پس صرفا اینکه قالب شما استاندارد باشد اهمیت ندارد، بلکه باید قالب را به جدیدترین نسخه از زبانهای برنامه نویسی آپدیت کرد تا در بهینهترین ساختار ممکن از آن استفاده کنید. پیشنهاد میکنم از قالب اختصاصی با کدنویسی مناسب در سایت خود استفاده کنید که ارزش این هزینه کردن را دارد، اگر هم تمایل به استفاده از قالب آماده دارید، بهتر است تحقیق زیادی روی آن انجام دهید و قالبی را انتخاب کنید که مدام آپدیت میشود.
نکته: در خصوص انتخاب قالب آماده حتما به این نکته دقت داشته باشید که از قالبهای خارجی اورجینال استفاده کنید. قالبهایی که در فروشگاههای قالب ایرانی به فروش میرسند عموما نال بوده و دستکاری روی آنها صورت گرفته است. استفاده از این قالبها سبب میشود که نه تنها سرعت مناسبی را تجربه کنید، بلکه امنیت سایت خود را نیز به خطر خواهید انداخت. بیشترین دلیل ویروسی شدن و حملاتی که به سایتهای وردپرسی انجام میگیرد همین مسئله است.
افزونه های وردپرس را مدیریت کنید
همانطور که میدانید یکی از دلایل اصلی که باعث کاهش سرعت وردپرس میشود استفاده نامناسب و غیر اصولی از افزونههاست که بارها این مسئله را در مقالات مختلف بازگو کردم.
وقتی شما افزونهای را در سایت خود نصب میکنید این افزونهها حاوی فایلههای مختلف CSS، JS، فونت آیکون و حتی گاها فونت جداگانه هستند. برای اینکه افزونه دارای رابط کاربری جداگانه بوده و تنها بخش کوچچکی از آن را میتواند از قالب به ارث برد، در نتیجه با نصب تعداد زیاد افزونه، باید انتظار این را داشته باشیم که تعداد این فایلها افزایش یابد. در نتیجه دو اتفاق بد رخ خواهد داد:
- محتوای صفحاتی که قرار است در هر صفحه از سایت با لود این دادهها نمایش داده شود، حجم بیشتری را شامل میشود.
- تعداد درخواستهای HTTP برای لود این فایلها بالا رفته و در نتیجه سرور شما به ازای هر بازدید کننده درگیر پاسخهای مختلف برای لود فایل است.
همین دو اتفاق باعث میشود تا شاهد کندی سایت در وردپرس باشیم. برای همین باید نسبت به استفاده درست از افزونههای سایت دقت لازم را داشته باشید.
به عنوان نمونه بسیاری از افراد از افزونههای مختلفی برای امنیت وردپرس استفاده میکنند تا قابلیتهایی مثل کپچا، ورود دو مرحلهای، محدود کردن تعداد دفعات ورود و… را در سایت پیاده سازی کنند. در حالی که بیشتر این امکانات را میتوان در قالب یک افزونه وردفنس نیز به سایت اضافه کرد تا نیازی به لود فایلهای مختلف و تعداد بالای افزونه نباشد.
بهترین افزونه کش وردپرس را انتخاب کنید
استفاده از افزونه کش وردپرس این امکان را خواهد داد تا با کش کردن اطلاعات در سایت و مرورگر کاربران، به جای اینکه اطلاعات برای هر کاربر مستقیما از سرور درخواست شده و برای هر کاربر جداگانه درخواستها بررسی و پاسخ داده شود، با سرعت بالاتری از حافظهای که از قبل این دادهها به شکل بهینهتری ایجاد شده لود شود. در نتیجه شاهد افزایش سرعت چند برابری در سایت خواهیم بود.
این کش میتواند حاوی کش فایلها و کش دادههای دیتابیس باشد که شما میتوانید از چندین نوع کش استفاده کنید. خوشبختانه وردپرس از نظر افزونههای کش غنی بوده و میتوانید بیشش از دهها افزونه را برای این کار پیدا کرده و از آن استفاده کنید. افزونه WP ROCKET که یک افزونه پولی است و در هاست وردپرس سون هاست نیز این افزونه به صورت رایگان ارائه میشود، یکی از بهترین افزونهها برای این منظور است که پیشنهاد میکنیم از این افزونه برای کش سایت استفاده کنید.
کش صفحات سایت
در این روش که با نام Cache Pages شناخته میشود، شما میتوانید با کش کردن صفحات سرعت سایت خود را بالا ببرید. همانطور که میدانید وردپرس دارای توابع PHP مختلفی است که از این توابع در فایلهای مختلفی استفاده میشود. به عنوان نمونه اگر همین صفحه فعلی را که در آن قرار دارید و در حال مطالعه مقاله افزایش سرعت سایت وردپرسی هستید در نظر بگیریم، اتفاقات زیر در هنگام لود صفحه رخ میدهد.
- شما درخواست خود را برای لود این صفحه ارسال میکنید.
- سرور درخواست شما را بررسی کرده و شروع به لود اطلاعاتی که برای این صفحه دارد میکند.
- در این صفحه از توابع مختلفی برای نمایش هدر سایت، محتوای نوشته، دسته بندی نوشته، دیدگاهها، اطلاعات نویسنده، فرم نظرات، فوتر و… استفاده شده است. بنابراین این توابع باید یکی یکی بررسی شده و شروع به استخراج اطلاعات از دیتابیس کنند.
حال اگر کش نباشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ به ازای هر کاربری که درخواست خود را برای لود صفحه ارسال میکند، این کارها باید انجام بگیرد تا شما در نهایت صفحه فعلی را با محتوای آن مشاهده کنید.
اما زمانی که ویژگی Cache Page را در وردپرس فعال کنید، برای هر یک از نوشتههای شما یک پوشه در هاست ساخته میشود و اطلاعاتی که در صفحه وجود داشته، در قالب یک فایل PHP که حاوی سورس کامل HTML محتوای صفحه است ایجاد خواهد شد. در نتیجه زمانی که کاربری وارد سایت میشود، به جای اینکه این همه توابع برای تک تک کاربران اجرا شود، صرفا آن فایل PHP اجرا شده و محتوای صفحه در زمانی بسیار کوتاهتر نمایش داده میشود. درست مثل این خواهد بود که شما یک سایت استاتیک طراحی کرده باشید.
هر زمان هم محتوای صفحه را ویرایش کرده و تغییری در ان ایجاد کنید یا اینکه کاربران نظری در آن ارسال کنند کش آپدیت خواهد شد تا مطابق با جدیدترین تغییرات صفحه محتوا مجددا ایجاد شود.
کش مرورگر کاربران
این روش که با نام Browser Cache نیز شناخته میشود به این صورت است که مانند روش قبلی عمل کش کردن صفحات سایت انجام میشود، با این تفاوت که فایل کش شده به جای اینکه در یک پوشه از هاست شما و در قالب چند فایل با فرمتهای مختلف ذخیره شود، در پوشه مرورگر کاربران ایجاد و نگهداری میشود.
در این صورت وقتی کاربری وارد سایت شما میشود، برخی دادهها به جای اینکه مستقیما از سرور دریافت شوند، ابتدا بررسی خواهد شد که آیا از قبل در حافظه لوکال سیستم وجود دارند یا نه؟ در صورتی که وجود داشته باشد به این معنی است که کاربر قبلا از سایت شما بازدید داشته و در این صورت به جای لود از سرور، از پوشه کش شده لود خواهد شد.
فشرده سازی و ترکیب کردن فایل های CSS و JS
همانطور که تا اینجا چند مورد از راهکارها را برای مدیریت بهینه فایلها عنوان کردم، میتوان با ترکیب کردن فایلهایی که فرمت یکسانی دارند، تا حد بسیار زیادی سرعت سایت را نیز بهبود داد.
به عنوان نمونه فایلهای CSS و JS بیشترین تاثیر را در این مود دارند. شما میتوانید با ترکیب کردن این فایلها در قالب یک فایل از تعداد درخواستهای HTTP که به صورت جداگانه برای لود تک به تک فایلها لازم است جلوگیری کنید. جدایی از این با انجام این کار چون فایلها بر اساس اولویت شروع به لود شدن میکنند و تا زمانی که فایلی که اولویت بالاتر دارد به صورت کامل لود نشود، فایلهای دیگر شروع به لود نخواهند کرد با این کار چون صرفا یک فایل لود میشود تاثیر زیادی در سرعت سایت خواهد داشت.
اما مسئله فقط به اینجا ختم نمیشود. شما میتوانید با خلاصه نویسی و فشرده کردن این فایلها هم حجم کلی فایل تکی را کاهش دهید که این موضوع هم در سرعت سایت نقش بهسزایی دارد.
علاوه بر این دو فرمت فایل، میتوانید روی استفاده از فونت و فونت آیکون در سایت هم یک بازبینی داشته باشید. به عنوان نمونه در بیشتر قالبهای وردپرسی از فونت آیکون fontawesome یا فونتهای متریال گوگل استفاده میشود که حجم فوقالعاده بالایی داشته و جدایی از این شاید در مجموع شما نهایتا از ۱۰۰ فونت آیکون استفاده کنید. در نتیجه میتوانید با شخصی سازی قالب و ساخت یک فونت آیکون دلخواه، به جای اینکه همه فونت آیکونها را که نیازی به آنها ندارید داشته باشید، صرفا فونت آیکون مورد نیاز را استفاده کنید. این موضوع باعث کاهش حجم بسیار بالایی از فایل فونت آیکون خواهد شد.
همچنین طبق آموزشی که در خصوص افزودن فونت دلخواه به وردپرس به شما دادم، میتوانید به جای اینکه از فونت با فرمتهای مختلف OTF، TTF، WOFF، WOFF2 یا SVG استفاده کنید، صرفا فرمت WOFF2 که کمترین حجم ممکن را در بین فرمتهای ذکر شده داشته و علاوه بر این با همه مرورگرها نیز سازگار است استفاده کنید.
بهینه سازی تصاویر و کاهش حجم آنها
بهترین روش برای بهینه سازی تصاویر در وردپرس و هر سایت دیگری این است که از افزونه و پلاگین برای فشرده سازی حجم تصاویر استفاده نکنید. اما به این موضوع توجه داشته باشید قالب استانداردی انتخاب کنید که در هر بلاک از تصویر برش خورده با ابعاد مناسب استفاده کند. قالب هایی که صرفا از تصویر شاخص اصلی در بلاکهای مختلف استفاده کرده و با استفاده از CSS ابعاد تصویر را کم میکنند، اصلا مناسب نیستند.
اما در خصوص کاهش حجم تصاویر شما دو راه دارید:
- استفاده از سایت tinypng.com که امکان فشرده کردن تصاویر را بدون از دست دادن کیفیت آنها در اختیار شما قرار خواهد داد.
- خروجی گرفتن تصاویر در برنامههای ویرایشگر عکس همچون فتوشاپ در حالتی که برای وب مناسب باشند. شما در برنامه فتوشاپ میتوانید با استفاده از منوی File و سپس انتخاب گزینه Export خروجی که مناسب وب بوده و با نام SAVE FOR WEB شناخته میشود، حجم تصویر خود را تا حد قابل قبولی بدون اینکه افتی در کیفیت تصویر رخ دهد، کاهش دهید.
یک موضوع دیگر که برای بهینه سازی تصاویر وجود دارد استفاده از ویژگی Lazy Load است که پیش از این برای استفاده از آن مجبور به استفاده از افزونه بودید. اما در بهروزرسانیهای قبلی وردپرس این ویژگی به هسته وردپرس اضافه شده است. بنابراین اگر آن را غیرفعال کردید پیشنهاد میکنم حتما فعالش کنید.
از هاست دانلود استفاده کنید
همانطور که میدانید یکی از مواردی که در سرعت سایت تاثیر دارد مربوط به دانلود فایل و پاسخی است که سرور به کاربران میدهد. اگر سایت شما طوری است که از تصاویر زیادی از آن استفاده میکنید یا اینکه کاربران در هر یک از نوشتهها قادر به این هستند تا فایلهایی را چه با حجم کم و چه با حجم زیاد دانلود کنند، بهترین روش برای جلوگیری از مصرف بالای پهنای باند هاست، استفاده و خرید هاست دانلود است.
اینطور تصور کنید که شما بیش از هزار نوشته دارید و با توجه به بازدیدی که سایت شما دارد، شاید در ان واحد بیش از ۵ نفر در حال دانلود فایل از سایت شما باشند. زمانی که کاربران در حال دانلود هستند سرور و هاست شما درگیر بوده و بخشی از منابع برای این کار اختصاص داده میشود. حال اگر زمانی بازدید به هر دلیلی افزایش پیدا کرده و همه کاربران در حال دانلود فایلی از رسانه وردپرس سا هاست اصلی که وردپرس روی آن نصب شده باشد، جز این است که فاجعه رخ خواهد داد؟
البته موضوع فقط مربوط به دانلود فایل نیست. اگر شما از ویدئو در نوشتههای خود استفاده کنید که ویدئوها در هاست اصلی آپلود شده باشند، چون کاربران به صورت آنلاین و به اصطلاح استریم در حال مشاهده هستند، همچنان این مشکل پابرجاست.
نه تنها با این کار سرعت سایت افزایش پیدا میکند، بلکه در هزینههای خود برای خرید هاست نیز صرفه جویی خواهید کرد. چرا که خرید یک هاست دانلود برای اینکه فضای مورد نیاز فایلهای خود را تامین کنید، نسبت به خرید یک هاست که دارای دیتابیس است و وردپی روی آن نصب میشود تا چند برابر به صرفهتر خواهد بود.
همچنین به منظور جلوگیری از مصرف منابع هاست توسط دیگران، میتوانید با قرار دادن قطعه کد زیر در فایل htaccess. سایت خود کاری کنید تا اگر دیگران از فایلهای شما در سایت خودشان استفاده کردند، لود نشود.
#disable hotlinking of images with forbidden or custom image option RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$ RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www.)?example.com [NC]RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www.)?google.com [NC]RewriteRule .(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]
دقت کنید که به جای example.com در خط چهارم باید نام دامنه خود را وارد کنید.
شبکه توزیع محتوا CDN را فراموش نکنید
یکی از مسائلی که در سرعت سایت تاثیر زیادی دارد، لود فایلهای استاتیک همچون تصاویر، CSS، JS، فونتها، فونت آیکون و… از نزدیکترین سرور به موقعیت بازدیدکننده است.
یعنی اگر بر فرض مثال ما هاست آلمان خریداری کردیم، به جای اینکه این فایلها مستقیما از سرور آلمان ما لود شوند، میتوان با خرید یک سرویس CDN که در ایران نیز دارای سرور است یا لااقل در کشورهای همسایه که در نزدیکی ما هستند سرور داشته باشد، این دادهها از شبکه توزیع محتوای CDN لود شوند تا سرعت بالاتری را تجربه کنیم.
کلودفلر و ابر آروان جزو سرویسهای پیشنهادی هستند. اما میتوانید خودتان نیز با خرید یک هاست ایرانی و استفاده از اسکریپت خاصی این ویژگی را به سایت اضافه کنید تا برای کاربرانی که در ایران قرار دارند، فایلها از هاست ایران لود شوند.
بهینه سازی و افزایش سرعت دیتابیس وردپرس
همانطور که اشاره کردم، بسته به اینکه سایت شما چه نوع اطلاعات و حجمی از دادهها را در خود دارد، هنگام استفاده از افزونه نیز برای هر یک از افزونهها جداول جداگانه که حاوی اطلاعات آن افزونه است در دیتابیس ایجاد میگردد.
با بیشتر شدن تعداد افزونهها باید انتظار دیتابیس شلوغی را داشته باشیم. احتمالا همین حالا هم شما تعداد افزونه زیادی دارد که در جهت کاهش تعداد آنها اقدام به غیرفعال کردن و حذف افزونهها میکنید. در ظاهر افزونه را کنار گذذاشتید، اما خیلی از افزونهها طوری هستند که با غیرفعال سازی و حذف کردن، صرفا فایل افزونه است که از هاست پاک میشود و همچنان اطلاعات افزونه در دیتابیس قرار دارد.
برای این منظور شما باید به کمک افزونههایی که مختص بهینه سازی دیتابیس هستند استفاده کنید تا جداول وردپرسی که از آنها باقی مانده را شناسایی و حذف کنید. با حذف این اطلاعات دیتابیس شما سبکتر و بهینهتر خواهد شد.
علاوه بر این بخش دیگری از شلوغی دیتابیس مربوط به رونوشتهای مطالب، نظرات اسپم سایت و پیش نویسهایی هستند که شاید اصلا از آنها استفاده نکنید. برای این نوع اطلاعات هم میتوانید به صورت دورهای با حذف کردنشان حجم دیتابیس را کم کرده و از شلوغی و سنگین بودن آن بکاهید.
چیدمان صفحات سایت را بهبود بخشید
صفحه اصلی سایت مهمترین صفحه برای هر سایتی است. هر چه این صفحه را از نظر سرعت و ساختاری که دارد بهبود دهید، به مراتب تاثیر خود را روی صفحات داخلی نیز میگذارد.
بنابراین برای اینکه سرعت این صفحه را افزایش دهید، پیشنهاد میکنم با توجه به قالبی که استفاده میکنید، چیدمان و تعداد مطالبی که قرار است در این صفحه نمایش داده شود را مدیریت کنید. هر چه تعداد دادهها و اطلاعات در این صفحه کمتر باشند، مطمئنا سرعت لود بالاتری را نیز تجربه خواهید کرد. چند پیشنهاد برای بهبود صفحه اصلی که میتوانم به شما بدهم عبارتند از:
- نمایش تعداد مطالب کمتر طوری که به جای نمایش چند مطلب که ممکن است در دسته بندی یکسان باشند، از هر دسته بندی صرفا چند مطلب محدود را نمایش دهید.
- با استفاده از تصویر لینک به صفحات دسته بندی دهید تا کاربران برای خواندن مطالب وارد این صفحات شوند. این موضوع باعث سئو بهتر صفحات دسته بندی نیز خواهد شد.
- از انیمیشن و کدهای CSS کمتری در صفحه اصلی استفاده کنید و سعی کنید تا جای ممکن این صفحه ساده و خلوت باشد.
- اگر از تبلیغات استفاده میکنید، سعی کنید تعداد آن را در صفحه اصلی روی کمترین مقدار قرار دهید و حتی المقدور در صفحه اصلی تبلیغاتی را اجرا نکنید.
مسایل امنیتی وردپرس را بررسی کنید
استفاده از مسائل امنیتی به صورت مستقیم تاثیری در سرعت سایت ندارد؛ اما زمانی که سایت شما تحت حملات دیداس و بروت فورس قرار دارد یا اینکه برخی در تلاش هستند تا به هر شکلی فایلهای مخربی را در سایت شما تزریق کرده یا به هر شکلی در کارکرد آن خللی ایجاد کنند که مصرف منابع هاست شما بالا برود، باید انتظار کاهش سرعت را داشته باشید.
پیش از این در مقاله افزایش امنیت وردپرس به معرفی چندین روش برای بالا بردن امنیت وردپرس پرداختم که پیشنهاد میکنم آن را مطالعه کنید. اما به صورت کلی انجام کارهای زیر میتواند تاثیر زیادی در این روند داشته باشد.
- گذاشتن رمز روی پوشه مدیریت وردپرس (wp-admin)
- استفاده از کپچا در فرمهای مختلف همچون فرم ورود، فرم نظرات و فرمهای تماس سایت
- غیرفعال کردن امکان ویرایش فایلهای قالب و افزونه از طریق پیشخوان وردپرس
- مدیریت کاربران و دادن دسترسی کمتر به کاربرانی که مدیر سایت هستند
- غیر فعال کردن XML-RPC
- ورود دو مرحلهای به سایت
جمع بندی و کلام آخر
در این مقاله به معرفی ۱۱ روش برای بالا بردن سرعت سایت در وردپرس پرداختم. هر یک از این روشها به نوعی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در بالا بردن سرعت سایت نقش دارند که برخی از اهمیت بسیار بالا و برخی دیگر اهمیت کمتری دارند. پیشنهاد میکنم حتما تا جایی که میتوانید از روشهایی که معرفی کردم استفاده کنید.
اما افزایش سرعت سایت صرفا به این موارد محدود نیست. با توجه به اینکه یک سایت از نظر ساختاری (همچون سایت وبلاگی، فروشگاهی یا شرکتی) دارای امکانات و ویژگیهای خاصی است، میتوان چندین روش دیگر را نیز بر روی ان پیاده سازی کرد که بحث جدایی بوده و شامل موارد تخصصی هستند. به عنوان نمونه شما میتوانید با هماهنگ سازی دیتابیس خود و ایجاد کش در آن متناسب با سرور سایت نیز کاری کنید که بسیاری از دادهها که تغییر چندانی ندارند نیز کش شده و سرعت فوق العاده بالاتری را در سایت ایجاد کنید.
اما همانطور که اشاره کردم این موارد نیاز به تخصص دارند و انجام کار اشتباه میتواند موجب ایجاد اختلال در سایت شود. در صورتی که از این روشها استفاده کردید و تجربهای برای هر کدام دارید، لطفا از بخش نظرات تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین هر مشکل یا سوالی در خصوص استفاده از روشهای فوق دارید اعلام کنید تا شما را راهنمایی کنم.
[ad_2]