[ad_1]
اگر صاحب یک فروشگاه آنلاین هستید یا با وردپرس وبسایتی شخصی برای خودتان دست و پا کردهاید، حتما به تجربه پی بردهاید که داشتن محتوا یا محصولات خوب به تنهایی نمیتواند موفقیتتان را تضمین کند. در اولین قدم، وبسایت شما باید بتواند تجربه کاربری مناسبی برای بازدیدکنندگانتان ایجاد کند.
داشتن منوی شناور یکی از مواردیست که به بهتر شدن تجربه کاربر کمک میکند. منوهای شناور همیشه روی صفحه باقی میمانند، حتی وقتی کاربران صفحه را به پایین اسکرول میکنند. شناور بودن باعث میشود منوی سایت همیشه قابل مشاهده باشد و این اتفاق، یک تجربه کاربری خوب ایجاد میکند؛ زیرا منوی هر سایت حاوی لینکهایی است که به مهمترین بخشهای آن سایت پیوند دارند.
فرض کنید مقالۀ فوقالعادهای در یک سایت پیدا کرده و آن را تا انتها خواندهاید، اطلاعات خوب این مقاله باعث شده که بخواهید صفحات دیگر آن سایت را هم بررسی کنید. اما برای رفتن به سایر صفحات، باید تمام مسیر را به بالای صفحه برگردید تا منو را پیدا کنید. یک لحظه همین موقعیت را تصور کنید. دلتان میخواهد برای رفتن به قسمتهای دیگر، از پایین سایت دهها بار اسکرول کنید تا به منو برسید؟ البته که نه!
این کار چند ثانیه طول میکشد و میتواند بسیار کلافهکننده باشد. حتی باید این خبر بد را هم به شما بدهیم که ممکن است بعضی از کاربران بیحوصله، به محض مواجه شدن با چنین مشکلی سایتتان را ترک کنند. بله… به همین سادگی! وقتی صحبت از وبگردی به میان میآید، چند ثانیه تاخیر و یک مشکل جزئی میتواند روی اقدام کاربران، کلیک کردن روی صفحه یا هر نوع مشارکت دیگر، تفاوت ایجاد کند.
اگر میخواهید با آموزش ساخت منو در وردپرس آشنا شوید، مزایا و معایب آن را بدانید و منوی خود را قابل دسترس و شناور کنید، با ما در این مقاله همراه باشید.
منوی شناور چیست؟
منوی شناور که گاهی اوقات به آن منوی چسبنده (Sticky Menu) هم میگویند، منویی است که حتی با اسکرول کردن به پایین همچنان در صفحه قابل مشاهده میماند. مهم نیست کاربر در کجای صفحه باشد، او گزینههای منوی شما را در بالا یا کنار صفحه مشاهده خواهد کرد و هر زمان که بخواهد میتواند به سایر صفحات سایت سر بزند.
۳ مزیت استفاده از منوی شناور در وبسایت
پیش از آموزش ساخت منو در وردپرس باید این نکته را بدانید که منوهای شناور یک ویژگی طراحی عملی هستند و باید در زمان طراحی سایت در نظر گرفته شوند؛ زیرا برخی از عملکردهای مفید را به وبسایت شما اضافه میکنند که در دراز مدت میتوانند روی بازدیدهای سایتتان تاثیر زیادی بگذارند. به طور خاص، منوهای شناور سه مزیت اصلی را به سایت شما اضافه میکنند:
۱) منوی شناور مهمترین صفحات سایت را برای کاربران قابل مشاهده میکند
«از دل برود هر آنکه از دیده برفت» ممکن است یک ضربالمثل قدیمی باشد، اما هنوز در زندگی روزمره ما مصداق دارد. بسیاری از بازدیدکنندگان سایت باید یک لینک را ببینند تا بدانند میتوانند روی آن کلیک کرده و به قسمتهای دیگر سایت بروند. وقتی کاربران در حال مطالعه محتوای صفحهای هستند و منو برایشان قابل مشاهده و در دسترس نیست، ممکن است هرگز به ذهنشان خطور نکند که برگردند و ببینند چه چیزی را از دست دادهاند.
وقتی تمام صفحات اصلی سایت خود را در هر شرایطی مقابل دیدگان کاربران قرار میدهید، آنها میتوانند قدمهای بعدی خود را برای گشتوگذار در سایتتان تعیین کنند.
۲) منوی شناور کمک میکند تا کاربران زمان بیشتری در سایت شما بمانند
یکی از اولین درسهایی که صاحبان وبسایتها میآموزند، دشوار بودن جذب کاربران و نگه داشتن آنها در صفحات مختلف سایت است. اگر بتوانید بازدیدکنندگان خود را متقاعد کنید که بعد از وارد شدن به سایتتان از طریق صفحه لندینگ، به سایر بخشهای سایت هم سر بزنند و از صفحههای دیگر هم بازدید کنند، ترافیک سایتتان به مرور افزایش مییابد.
استفاده از منوی شناور میتواند به شما برای رسیدن به این نتیجه کمک کند. هنگامی که بازدیدکنندگان به راحتی به منوی موجود در سایت دسترسی داشته باشند، احتمال اینکه چیزی که به آن علاقه دارند را ببینند و روی آن کلیک کنند، بالاتر میرود.
به گفتۀ ContentSquare، یک وبسایت خردهفروشی پس از این که منوی شناور را به سایتش اضافه کرد، با کاهش قابل توجه نرخ پرش و بالا رفتن ۱۰ درصدی نرخ تبدیل مواجه شد. این فقط یک مثال کوچک است، اما به ما نشان میدهد که مشاهده طولانیتر منو میتواند نتایج واقعی برای سایتمان به همراه داشته باشد.
۳) منوی شناور میتواند تجربه بازدیدکنندگان را بهبود ببخشد
نظرسنجی Clutch در سال ۲۰۱۸ نشان داد حدود ۹۸ درصد شرکتکنندگان، منوی شناور را به عنوان یک ویژگی مفید و کاربردی برای وبسایتها انتخاب کردند. اگر میخواهید سایت شما در میان رقبای دیگرتان بدرخشد و کاربران بیشتری را به خود جذب کند، استفاده از منوی شناور را فراموش نکنید.
نتایج یک مطالعه در مجله Smashing نشان داد که منوهای شناور، حرکت در صفحات مختلف سایت را ۲۲ درصد سریعتر میکنند. وقتی کاربران بتوانند چیزهایی که دنبال آن هستند را زودتر پیدا کنند تجربه بهتری برایشان ایجاد میشود. با کمک منوی شناور میتوانید زمانی را که کاربر در سایت شما صرف میکند، بهینه کنید.
این از مزایا! نکتهای که نباید از آن غافل شویم این است که همیشه هم استفاده از منوی شناور خوب نیست. پس بیاید با معایبش هم آشنا شویم تا تصمیم درستی بگیریم!
معایب منوی شناور چیست؟
از آنجا که هیچ چیز در دنیا بدون عیب و ایراد نیست، انتخاب و ایجاد منوی شناور برای یک سایت میتواند برخی نکات منفی را به همراه داشته باشد که در ادامه به آنها میپردازیم.
۱) اشغال کردن فضا
هنگام طراحی یک وبسایت، فضا در اولویت قرار دارد. شما میخواهید سایتتان را طوری طراحی کنید که از هر بخش آن استفاده بهینه شود. اگر بخواهید عناصر یا اطلاعات زیادی را در سایت جمعآوری کنید، صفحات شمابه همریخته و گیجکننده خواهند شد. هر اطلاعات غیرضروریای که اضافه میکنید میتواند حواس کاربر را از مهمترین بخشهای صفحهتان منحرف کند.
برای اینکه یک منوی شناور در صفحه قابل مشاهده باشد، همیشه بخشی از فضای صفحه شما را اشغال میکند. طراحان وب باید به دقت بررسی کنند که آیا اطلاعات ارائه شده در منوی شناور، ارزش اشغال فضای مورد نیاز آن را دارد یا خیر. یادتان باشد که این جواب همیشه مثبت نیست. در مواردی ممکن است استفاده از این منو به ضررتان تمام شود و بازدیدهای سایت را کمتر کند.
۲) ایجاد تجربه کاربری بد برای برخی از بازدیدکنندگان
ما بالاتر نوشتیم که تقریبا همه بازدیدکنندگان سایتها امکان گشتن آسان در یک سایت را ضروری میدانند. اما افراد مختلف نظرات متفاوتی دارند. ممکن است برخی کاربران از مشاهده مدام منوی شناور کلافه شوند و احساس کنند وجود آن، حواسشان را از موارد مهمتر موجود در صفحه پرت میکند.
استفاده از منوی شناور در دستگاههای تلفن همراه به مراتب ریسک بیشتری دارد. صفحه تلفن همراه کوچک است و وجود منوی شناور باعث میشود تا کاربران بخش بزرگی از صفحه را به خوبی نبینند و این موضوع برایشان به یک تجربه کاربری بد منتج شود.
در برخی موارد – اگر در مرحله طراحی دقت نکنید – وجود منوی شناور میتواند محتوای صفحه را مسدود کند که این موضوع قطعا باعث ترک سایت توسط کاربر خواهد شد.
۳) صرف زمان و هزینه برای اضافه کردن منوی شناور به قالب وردپرس
اگر قالب وردپرسی که برای ساخت وبسایت خود استفاده کردهاید منوی ثابت دارد، تغییر دادن آن به منوی شناور باعث کار اضافی میشود. اطمینان از اینکه منو با همه بهروزرسانیهای آینده وبسایت همچنان خوب به نظر میرسد، میتواند کار بیشتری هم برایتان بتراشد.
از طرفی در وبسایتهای وردپرسی، هر پلاگین جدیدی که اضافه میکنید نیاز به آپدیت دارد و هر بهروزرسانی به معنای بررسی سازگاری آن پلاگین با نسخه فعلی وردپرس است.
همه این مسائل باعث صرف وقت و هزینه بیشتر میشود. به همین دلیل بعضی از صاحبان وبسایتها ممکن است عطای منوی شناور را به لقایش ببخشند و به همان منوی ثابت اکتفا کنند.
اگر تصمیمتان برای استفاده از منوی شناور در وردپرس قطعی است، بخش بعدی مقاله برای شماست.
آموزش اضافه کردن منوی شناور در وردپرس
حالا به مرحله آموزش ساخت منو در وردپرس رسیدیم. اگر یک وبسایت وردپرسی دارید، اضافه کردن منوی شناور نیازی به کدنویسی پیچیده ندارد. در ابتدا بررسی کنید آیا تمی که استفاده میکنید راه آسانی برای فعال کردن منوی شناور در وبسایت شما ارائه میدهد یا خیر. میتوانید در منوی اصلی به Appearance بروید، سپس گزینه themes را انتخاب کنید. در این بخش، گزینهای برای انتخاب سفارشی کردن تم وجود دارد که میتوانید روی آن کلیک کنید.
اگر تم انتخابی شما از منوی شناور پشتیبانی میکند، در آنجا گزینه فعال کردن آن را خواهید دید.
در غیر این صورت، بهترین گزینه استفاده از یک پلاگین مناسب برای افزودن این قابلیت است. برخی پلاگینهای مختلف وردپرس وجود دارند که منوهای شناور را فعال میکنند. تعدادی از پلاگینهای معروف در این زمینه عبارتاند از:
خیلی دقیق بررسی کنید که کدام پلاگین برای نیازهای شما منطقیتر است و میتواند به کاربرانتان کمک کند. همان پلاگین را نصب کرده و سپس دستورالعملهای راهاندازی آن را دنبال کنید تا منوی شناورتان به همان شکلی که میخواهید کار کند. ما برای نمونه نصبWP Floating Menu را توضیح میدهیم.
- بعد از دانلود، فایل wp-floating-menu.zip را از حالت فشرده خارج کنید.
- تمام فایلها را در مسیر /wp-content/plugins/wp-floating-menu (داخل هاست) آپلود کنید.
- افزونه را با رفتن به منوی Plugins در وردپرس فعال کنید.
- برای سفارشی کردن تنظیمات افزونه، روی WP Floating Menu در منوی سمت چپ مدیریت وردپرس کلیک کنید.
توصیههای پایانی
وبسایت شما ممکن است نیازی به منوی شناور نداشته باشد، اما اگر افزودن آن به بازدیدکنندگانتان کمک میکند، تا آنچه را که نیاز دارند سریعتر و راحتتر پیدا کنند، اضافه کردنش به سایت میتواند مفید باشد. فراموش نکنید هر چیزی که تجربه کاربری را بهبود ببخشد و کمک کند تا کاربرانتان بیشتر در سایت بمانند و از صفحات بیشتری بازدید کنند، به رشد کسبوکار شما کمک میکند.
غیر از منوی شناور، دکمههای شناور را هم داریم که در بخشی از صفحه قرار میگیرند و با اسکرول کردن، جایشان تغییر نمیکند و ثابت است. مثل دکمۀ برگشتن به بالای صفحه یا دکمههای به اشتراک گذاشتن مطالب.
نظر شما درباره منوی شناور چیست؟ فکر میکنید این منوها به ضرر تجربۀ کاربری هستند یا به نفع آن؟
[ad_2]