[ad_1]

شاید یک فروشگاه کوچک در یکی از خیابان‌های شهرتان داشته باشید، یا تولیداتی دارید که ساخته دست خود شما است. می‌دانید که می‌توانید با ایجاد یک سایت فروشگاهی، فروش خود را بالا برده و پول بیشتری به جیب بزنید؟

ایجاد یک فروشگاه آنلاین برای هرکسی که می‌خواهد درآمد بیشتری از طریق اینترنت کسب کند، یک گزینه عالی محسوب می‌شود. ما قبلاً در مقاله سیستم مدیریت محتوا چیست، درباره انواع سیستم‌ها و ویژگی‌های مثبت و منفی هر کدام صحبت کرده بودیم. حالا می‌خواهیم یکی از این سیستم‌ها را که Opencart نام دارد، زیر ذره‌بین‌مان ببریم و به شما بگوییم که به دردتان می‌خورد یا نه!

اپن کارت یک سیستم مدیریت محتوا، برای طراحی سایت فروشگاهی است؛ اما وقتی صحبت از ایجاد یک فروشگاه آنلاین می‌شود، درصد کمی از کاربران هستند که اپن کارت (Opencart) را بشناسند یا آن را پیشنهاد کنند. برای همین، پیشنهاد می‌کنم ۱۰ دقیقه زمان خود را به خواندن این مقاله اختصاص دهید.

آمارهای مختلف از این سیستم نشان می‌دهد تعداد کاربران اپن کارت کم نیست و طرفداران زیادی در آمریکا دارد. حتی سایت Builtwith طی آماری که منتشر کرده، نشان می‌دهد در حدود ۱۸۴۶ سایت در ایران در حال استفاده از اپن کارت هستند (آمار را اینجا ببینید.).

همچنین نمودار زیر نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۱ تا الان چقدر میزان استفاده از این سیستم مدیریت محتوا بالا رفته است.

آمار جهانی استفاده از اپن کارت

اپن کارت چیست؟

اپن کارت یک سیستم مدیریت محتوای منبع باز (OpenSourece)، برای ایجاد فروشگاه آنلاین است. منبع باز بودن یعنی اینکه می‌توانید در آن تغییراتی به‌وجود بیاورید تا برای شما شخصی‌سازی شود. البته ناگفته نماند که این کار، نیازمند دانش فنی و برنامه‌نویسی است!

این موضوع (منظورم دانش برنامه‌نویسی است) نباید شما را بترساند؛ چون در هر صورت، کار با اپن کارت و ساختن یک فروشگاه اینترنتی با آن ساده است.  به علاوۀ اینکه این سیستم، در حال حاضر بیشتر از ۱۳ هزار افزونه آماده دارد.

هر افزونه برای انجام یک وظیفۀ ساخته شده است؛ در واقع شما با نصب این افزونه‌ها می‌توانید ویژگی‌های مختلفی را به فروشگاه اینترنتی‌تان اضافه کنید. مثلاً می‌توانید با نصب یک افزونه کاری کنید که هر کاربر، در روز تولدش، به صورت خودکار یک کد تخفیف از شما بگیرد.

اپن کارت مناسب چه کسانی است؟

Opencart برای تمام کسانی که می‌خواهند یک کسب‌وکار اینترنتی کوچک و جمع‌وجور راه‌اندازی کنند مناسب است. چرا؟

چون امکانات مدیریتی اپن کارت زیاد است و هر چیزی که برای مدیریت یک فروشگاه اینترنتی لازم باشد را می‌توانید خیلی سریع پیدا کنید. جدا از این، کار کردن با آن راحت است و هر کسی با کمی دانش فنی و تا زمانی که نیاز به توسعه نداشته باشد، می‌تواند از پس آن بربیاید.

اما یک نکته را نباید فراموش کنید!

یک نکتۀ مهم: با توجه به اینکه در ایران هنوز آنطور که باید و شاید به اپن کارت توجه نشده؛ تعداد قالب‌های فارسی و افزونه‌های ترجمه شده آن خیلی کم است. بنابراین، اگر بخواهید فروشگاهی به زبان فارسی ایجاد کنید، نیاز به دانش برنامه‌نویسی یا استخدام یک توسعه‌دهنده خواهید داشت، تا قالب‌ها و افزونه‌ها را برای شما ترجمه و بهینه‌سازی کند.

خب، حالا که آشنایی مختصری با اپن کارت پیدا کردید، بهتر است ببینیم که این سیستم مدیریت محتوا چه ویژگی‌هایی دارد.

۶ ویژگی کلیدی اپن کارت

محبوبیت اپن کارت در دنیا، بی‌دلیل نیست. این CMS ویژگی‌هایی را دارد که مدیران کسب‌وکارهای اینترنتی به‌دنبال‌شان هستند. با این ویژگی‌ها در ادامه آشنا می‌شویم.

ویژگی های مهم سیستم مدیریت محتوای اپن کارت

۱) رابط کاربری خوب و ساده

موقع کار با سیستم مدیریت محتوا، مهم است که راحت بتوانید هر بخشی را که می‌خواهید پیدا کرده و سریع به ابزارهای مختلف دسترسی پیدا کنید. این اتفاق زمانی می‌افتد که سیستم مدیریت محتوای شما رابط کاربری خوبی داشته باشد. اینطوری دیگر نیازی نیست که برای پیدا کردن یک ابزار ساده، ساعت‌ها در بخش‌های مختلف جستجو کنید.

خوشبختانه اپن کارت، رابط کاربری خوبی دارد و کار با آن، حتی برای افراد مبتدی هم ساده است.

۲) قابلیت مدیریت همزمان چند فروشگاه

اپن کارت دارای قابلیت Multi-store یا مدیریت همزمان چندین فروشگاه است. این قابیلت به چه دردی می‌خورد؟

این ویژگی دست شما را برای انجام ۲ تا کار باز می‌گذارد:

۱) می‌توانید دو یا چند نوع فروشگاه مختلف را، با قالب‌ها و امکانات متفاوت، به‌صورت همزمان مدیریت کنید. مثلاً می‌توانید یک فروشگاه برای فروش عمده پوشاک راه بیاندازید و یک فروشگاه برای دانلود پروژه.

۲) می‌توانید فروشنده‌های مختلفی در سایت‌تان تعریف کنید. اگر دقت کرده باشید، در سایت دیجی‌کالا، برای هر محصول فروشنده‌های مختلفی وجود دارد. شما هم با اپن کارت می‌توانید کاری کنید که افراد مختلف به  عنوان فروشنده در سایت‌تان شروع به فعالیت کنند. منتها، با امکاناتی خیلی محدودتر از دیجی‌کالا!

۳) چندزبانه بودن

پشتیبانی از چند زبان به شما این امکان را می‌دهد تا محصولات را به زبان‌های مختلف معرفی کنید. این ویژگی برای کسانی که به دنبال تجارت بین‌المللی هستند، جذاب خواهد بود!

۴) مقرون‌به‌صرفه بودن

دانلود اپن کارت که رایگان است و اگر یادتان باشد، گفتیم که Opencart تعداد زیادی افزونه دارد. شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید بیشتر این افزونه‌ها یا قیمت پایینی دارند یا رایگانند. اما خب یادتان نرود که این ویژگی، برای کاربران ایرانی نمی‌تواند خیلی پررنگ و بااهیمت باشد. چرا؟

چون اولاً هزینه افزونه‌ها به دلار است و برای ما گران تمام می‌شود؛ ثانیاً خیلی از این افزونه‌ها در ایران قابل استفاده نیستند.

۵) سیستم گزارش‌گیری قوی

با اپن کارت، بدون آنکه نیازی به نصب گوگل آنالیتیکس و سایر ابزارهای مشابه داشته باشید، می‌توانید گزارش فروش روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه را ببینید. این گزارش‌ها روی نمودار هم قابل نمایش هستند و با یک نگاه می‌شود کلی اطلاعات از آن‌ها به‌دست آورد.

۶) امکان درج بی‌نهایت محصول

در اپن کارت به هر تعداد که بخواهید می‌توانید محصول، همراه با تصویر و توضیحات وارد کنید. برای مدیریت تعداد بالای محصولات در اپن کارت، امکانات خوبی مثل گروه‌بندی در نظر گرفته شده است.

این ۶ مورد، ویژگی‌های برجستۀ سیستم مدیریت محتوای اپن کارت بودند؛ اما هیچ چیز بهتر از این نیست که ببینیم نظر کاربرانی که واقعاً با اپن کارت فروشگاه ساخته‌اند چیست. در بخش بعدی چندتا از این تجربه‌ها را می‌خوانیم.

تجربه کاربران درباره مزایا و معایب اپن کارت

مزایا و معایب اپن کارت

ما با بررسی سایت trustradius و چند سایت دیگر، و همینطور خواندن نظرات افراد مختلف، به یک جمع‌بندی کلی رسیدیم و مواردی که بیشتر از همه تکرار شده بودند را برایتان ترجمه کردیم.

به نظر بیشتر افراد، اپن کارت سیستم خوبی برای مدیریت فروشگاه اینترنتی است؛ چون امکانات آن برای معرفی و مدیریت محصولات زیاد است و سرعت خوبی هم دارد.

اما خیلی‌ها هم هستند که معتقدند Opencart بیشتر به درد کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط می‌خورد؛ چون برای توسعه آن، بالاخره به استخدام برنامه‌نویس و توسعه‌دهنده‌ها نیاز پیدا می‌کنید.

از ایراداتی که از اپن کارت گرفته‌اند، می‌توانیم به ضعف در سئو و آپدیت نرم‌افزار اشاره کنیم.

اختلاف نظرها درباره SEO زیاد است. در برخی سایت‌ها گفته می‌شود که امکانات اپن کارت برای سئو خوب است؛ اما بعضی‌ها هم در مقایسه با وردپرس آن را ضعیف می‌دانند.

درباره آپدیت اپن کارت هم باید بگوییم که معمولاً بعد از آپدیت سیستم مدیریت محتوا، برای پلاگین‌های آن آپدیت ارائه نمی‌شود و همین مساله می‌تواند سایت شما را دچار مشکل کند.

چه هاستی برای اپن کارت مناسب است؟

موقع انتخاب هاست اپن کارت، باید دقت کنید که فروشگاه‌تان چند محصول دارد، چه تعداد ورودی در ماه را تخمین می‌زنید و آیا می‌خواهید در آینده نزدیک آن را توسعه هاست مناسب اپن کارتبدهید یا نه!

اگر اندازه فروشگاه‌تان متوسط است (یعنی حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ محصول با بازدید متوسط دارید) هاست لینوکس به‌خوبی می‌تواند پاسخگو باشد.

اما اگر تعداد محصولات‌تان بیشتر از ۳۰۰ تا است و بازدید بالایی دارید، پیشنهاد می‌کنیم از هاست وردپرس یا هاست ابری که قوی‌تر و پرسرعت‌تر هستند و منابع بیشتری دارند، استفاده کنید.

اگر هم می‌خواهید در فروشگاه‌تان، تعداد بالایی محصولات دانلودی (مثل نرم‌افزار و فیلم) بارگذاری کنید، بهترین انتخاب، هاست دانلود ایران سرور است.

پیشنهاد می‌کنم اگر درباره انتخاب هاست مناسب، نیاز به راهنمایی‌های بیشتری دارید، به مقالۀ بهترین هاست سر بزنید.

حرف آخر

در آخر اگر بخواهم نکتۀ مهمی را به شما گوشزد کنم، این است که اگر دانش فنی ندارید، حتماً باید با یک شرکت پشتیبانی یا یک توسعه‌دهنده، برای حل مشکلات احتمالی و توسعه فروشگاه‌تان صحبت کنید. اما در صورتی که کار با CMS ها را بلدید و دانش فنی حداقلی در این زمینه دارید، سیستم مدیریت محتوای Opencart انتخاب خوبی برای راه‌اندازی یک فروشگاه کوچک تا متوسط خواهد بود.

در صورت تمایل به استفاده از این سیستم مدیریت محتوا، می‌توانید آموزش نصب اپن کارت روی دایرکت ادمین و سی‌پنل را بخوانید.

اگر می‌خواهید با سایر سیستم های مدیریت محتوای معروف و مزایا و معایب آن‌ها آشنا شوید، حتماً مقاله انواع CMS را بخوانید.

و مثل همیشه … اگر سوالی درباره اپن کارت در ذهن‌تان مانده است، آن را از ما بپرسید ?

[ad_2]

اشتراک گذاری