[ad_1]

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

[کل: ۳ میانگین: ۵]

صفحات AMP سایت جدیدترین قابلیت گوگل است که به کمک آن می‌توانید امکان دسترسی به محتوای سایت را در قالب یک صفحه HTML خام فراهم کنید. در این صورت المان‌های مختلفی که در سایت وجود داشته و می‌تواند شامل انواع فرم‌ها، تبلیغات، ستون‌ها و بلاک‌های مختلفی برای سایر محتواها و… باشند در این حالت نمایش داده نمی‌شود. در واقع صرفا محتوایی که کاربر در جستجوی آن بوده نمایش داده می‌شود.

در ادامه این مقاله به معرفی بخش گزارشات AMP پرداخته و با هم به بررسی روش‌های مختلفی که برای فعال کردن نسخه amp سایت، تست بهینه بودن و در نهایت رفع خطاهای amp در کنسول جستجوی گوگل می‌پردازیم.

AMP چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟

همانطور که احتمالا شما هم می‌دانید، تعداد کاربران موبایلی که در حال مشاهده از سایت‌های موجود در سطح اینترنت هستند از سال ۲۰۱۶ از کاربران دسکتاپ و رومیزی سبقت گرفتند. از همین رو نه تنها گوگل، بلکه سایر موتورهای جستجو هم به فکر بهینه سازی برای موبایل افتادند. از همین رو الگوریتم خود را به شکل‌های مختلفی تغییر دادند تا مدیریان سایت‌ها با ریسپانسیو کردن سایت و در دسترس قرار دادن نسخه موبایل، دسترسی به صفحات را برای کاربران ساده‌تر کنند.

این موضوع از طرفی به رابط کاربری و خانوایی برمی‌گردد تا کاربران ارتباط بهتری با سایت داشته باشند و از سوی دیگر سخت افزار گوشی‌های موبایل عمدتا پایین است؛ به همین علت باید صفحات سبک‌تر باشند تا دستگاه‌های موبایل قادر باشند به سادگی آنها را رندر کنند.

یکی از مواردی که در این موضوع نقش مهمی دارد استفاده از AMP در سایت است که توسط گوگل معرفی شده است. این ویژگی مخفف عبارت Accelerated Mobile Page است. با استفاده از این ویژگی، دسترسی به سایت‌ها در موبایل سریع‌تر است. این نسخه از موبایل به این صورت است که صرفا محتوایی که در اختیار کاربر قرار می‌دهید، بدون استفاده از استایل‌های اضافی و کدهای دیگری در سایت که شامل انواع فرم و… است نمایش داده می‌شود تا کاربر صرفا به محتوایی که دنبال آن است دسترسی سریع‌تری پیدا کند.

چطور در سایت خود AMP را فعال کنیم؟

برای استفاده از AMP در سایت خود می‌توانید بسته به اینکه از چه سیستم مدیریت محتوای رایگان یا اختصاصی استفاده می‌کنید آن را پیاده سازی کنید. اما از آنجایی که بیشتر سایت‌ها در جهان با وردپرس ساخته شده‌اند، شما می‌توانید از افزونه‌های وردپرس برای این کار کمک بگیرید که در ادامه ۳ تا از معروف‌ترین آنها را معرفی می‌کنم.

افزونه AMP رسمی وردپرس

بهترین افزونه‌ای که ساختار استاندارد AMP را در اختیار شما قرار می‌دهد همین افزونه است. این افزونه به صورت رسمی با همکاری شرکت اتوماتیک(شرکت مادر وردپرس) و گوگل ساخته شده است که برخی افراد دیگر نیز در توسعه آن نقش دارند. بیشترین دانلود را همین افزونه به خود اختصاص داده است.

قالب‌های پولی و برخی قالب‌های رایگان نیز امکانات خود را هماهنگ با همین افزونه توسعه داده‌اند تا ضمن هماهنگی با این افزونه بتوانید از ویژگی‌های دیگری مثل تبلیغات در صفحات AMP یا استفاده از منو برخوردار شوید.

دانلود افزونه AMP وردپرس

افزونه AMP for WP

این افزونه دومین افزونه amp وردپرس است که بیشترین استفاده را دارد. در این افزونه می‌توانید به امکانات بیشتری برای صفحات AMP سایت خود دسترسی داشته باشید.

از جمله این موارد می‌توان به امکان استفاده از منو، فرم جستجو، نمایش فرم‌های سایت مثل فرم تماس و نظرات و برخی امکانات دیگر اشاره کرد که شاید لازم باشد در کنار استفاده از AMP به آنها نیز دسترسی داشته باشید.

دانلود افزونه AMP For WP

افزونه All in one SEO pack

این افزونه را نیز به این علت معرفی کردم که چون برخی کاربران این افزونه را برای به عنوان افزونه سئو وردپرس انتخاب کردند، می‌توانند بدون نیاز به استفاده از افزونه‌ی مجزا، با فعال کردن گزینه‌ی AMP که به عنوان یک ابزار جانبی در این افزونه گنجانده شده، امکان استفاده از amp را در سایت وردپرسی خود فراهم کنند.

دانلود افزونه All in One SEO

آموزش و معرفی بخش AMP سرچ کنسول گوگل

برای دسترسی به گزارشات amp سرچ کنسول گوگل کافی است مشابه تصویر زیر از منوی Enhancements روی گزینه‌ی AMP کلیک کنید. در این صورت سه نوع گزارش را به ترتیب به رنگ‌های قرمز، زرد و سبز می‌بینید که هر کدام نشان دهنده جزییاتی هستند. با کلیک روی هر گزینه می‌توانید پیغام‌های هر گروه را فیلتر کنید تا نمایش داده شود.

آموزش کار با AMP سرچ کنسول گوگل و رفع خطاهای amp

گروه اول: Error

این نوع خطاهای amp که در کنسول جستجوی گوگل با رنگ قرمز نمایش داده می‌شوند، از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند که لازم است حتما آنها را بررسی و رفع کنید. وجود این خطاها به این معنی است که صفحه‌ی AMP استاندارد نیست و کاربران در مشاهده محتوای این صفحه دچار مشکل هستند.

با اسکرول کردن در صفحه گزارش خطای amp گوگل وبمستر تولز می‌توانید از بخش Details گزارشات را به همراه خطاهایی که دارند ببینید.

رفع خطاهای amp گوگل سرچ کنسول

  1. در ستون status می‌توانید نوع پیغام را در سه حالت error، valid with warning یا valid ببینید.
  2. در ستون Type می‌توانید نوع خطاها را ببینید که در ادامه انواع مختلف آن را بررسی می‌کنم.
  3. در ستون Vlidation می‌توانید اقداماتی که برای رفع خطا انجام دادید را ببینید.
  4. در ستون Trend می‌توانید به صورت نموداری صعودی یا نزولی بودن تعداد خطاها را ببینید.
  5. در ستون pages هم می‌توانید تعداد صفحاتی که این نوع خطا را دارند ببینید.

حال در ادامه به معرفی انواع خطا که در ستون type نمایش داده می‌شوند می‌پردازیم که شامل گزینه‌های زیر هستند.

  • Image size smaller than recommended size: زمانی که از تصویری با اندازه بسیار کوچک در صفحه AMP استفاده کنید این خطا نمایش داده می‌شود. تصاویر کوچک باعث می‌شود تا کاربران مجبور به زوم در صفحه برای مشاهده باشند که رابط کاربری را نامناسب می‌کند. اما در صفحات amp باعث می‌شوند که گوگل به درستی این صفحات را نمایش ندهد.
  • Canonical points to invalid URL: این خطا زمانی نمایش داده می‌شود که صفحه کنونیکال به آدرس اشتباهی اشاره دارد. درواقع صفحات AMP به نوعی یک صفحه کنونیکال از صفحات ما به حساب می‌آیند؛ با این تفاوت که آدرس آنها و شکل ظاهری‌شان ساده‌تر است. وقتی خطایی در فرمت آدرس برای صفحه AMP رخ دهید این خطا را دریافت می‌کنید.
  • URL marked ‘noindex’: این خطا هم یعنی اینکه صفحه AMP دارای متاتگ noindex است که به گوگل امکان ایندکس کردن این صفحه را در حالت amp نداده‌اید. ممکن است اجازه ایندکس در حالت عادی داده شده باشد. برای جزییات بیشتر می‌توانید مقاله ایندکس سریعتر صفحات در گوگل را مطالعه کنید.
  • URL not found (404): این خطا هم زمانی دریافت می‌شود که صفحه AMP ما وجود نداشته باشد. یعنی همان ارور ۴۰۴ که چنین صفحه‌ای وجود ندارد.
  • Blocked by robots.txt: این خطا هم زمانی رخ می‌دهد که دسترسی به صفحه amp را توسط robots.txt برای موتورهای جستجو محدود کرده باشید.
  • Crawl issue: زمانی که گوگل به دلایل نامشخص قادر به بررسی صفحه amp نباشد این خطا را دریافت خواهید کرد که باید بررسی کرده و ببینید که علت آن چیست.
  • Server error(5XX): این خطا هم زمانی رخ می‌دهد که خطاهای ۵۰۰ در سایت رخ داده باشد که چون سرور در دسترس نیست گوگل دسترسی به صفحه AMP را ندارد.
  • Referenced AMP URL is not an AMP: اگر یکی از صفحات به عنوان صفحه amp علامت‌گذاری شده باشند، اما در واقع ویژگی‌های اصلی و استاندارد صفحات AMP را نداشته باشند این خطا رخ می‌دهد.
  • AMP page domain mismatch: اگر دامنه‌ای که برای صفحه AMP مشخص شده با دامنه ای که برای سایت استفاده می‌کنید متفاوت باشد این خطا رخ می‌دهد. این خطا را ممکن است در هنگام تغییر دامنه سایت برای مدتی دریافت کنید.
  • ‘unavailable_after’ date for this page has expired: اگر از متاتگ‌های Unavailable_after در صفحه AMP استفاده کرده باشید که تاریخ آن گذشته باشد این خطا را دریافت می‌کنید.
  • Amp-story canonical error: صفحات استوری amp که به تازگی توسط گوگل معرفی شدند، خودشان به صورت جداگانه نمی‌توانند دارای صفحه amp باشند. زمانی که صفحه ارجاع داده شده به یک صفحه استوری AMP متفاوت با نسخه amp باشد، این خطا دریافت می‌شود.
  • Content mismatch-Missing embedded video: اگر در صفحه نوشته از ویدئو استفاده کردید، اما به هر دلیلی در صفحه amp مشخص نیست(که عمدتا ممکن است بخاطر اندازه بزرگ ویدئو باشد) این خطا را دریافت می‌کنید.

گروه دوم: Valid With Warning

این نوع از پیغام‌ها در واقع هشدار هستند که به رنگ زرد نمایش داده می‌شوند. دسترسی به صفحه amp وجود دارد و کاربر قادر به مشاهده محتوای صفحه است. اما مشکلی که وجود دارد این است که برخی المان‌ها به درستی استفاده نشده که گوگل در این گروه از پیغام‌ها صرفا هشدار می‌دهد که این صفحات را بررسی و آنها را بهبود دهید.

گروه سوم: Valid

این نوع از صفحات هم به رنگ سبز هستند. یعنی صفحه AMP شما کلیه استانداردهای لازم را برای دسترسی به صفحات سریع موبایل داشته و خطایی در آن وجود ندارد.

شما با فیلتر کردن این نوع پیغام‌ها می‌توانید صفحاتی که amp در آنها به صورت کامل و درست استفاده شده را مشاهده کرده و بررسی کنید.

نحوه تست صفحات AMP سایت

گزارش صفحات AMP گوگل وبمستر تولز که می‌بینید به صورت لحظه‌ای نیست و ممکن است به دلیل تغییراتی که در کدنویسی بخش amp انجام می‌دهید، خطاهایی در آن وجود داشته باشد. بنابراین برای اینکه بتوانید به صورت لحظه‌ای نسخه amp صفحات را بررسی کنید به یک ابزار نیاز دارید.

برای این منظور می‌توانید از ابزار تست صفحات AMP گوگل استفاده کنید. طبق تصویر زیر ابتدا آدرس صفحه مورد نظر را وارد کرده و سپس روی دکمه‌ی Test URL کلیک کنید.

تست صفحه amp در گوگل

در این صورت مشابه تصویر زیر نتیجه نمایش داده می‌شود که اگر خطا یا هشداری در ان وجود داشته باشد می‌توانید به کمک ابزاری که در این صفحه قرار دارد ببینید که چه ایراداتی در محتوای صفحه AMP وجود دارد و آنها را رفع کنید.

ابزار تست صفحات amp

جمع بندی

در این مقاله به بررسی بخش AMP کنسول جستجوی گوگل پرداختم و کلیه مواردی که برای فعال کردن نسخه AMP در سایت، تست گرفتن از صفحات و رفع خطاهاست را مورد بررسی قرار دادم. سپس کنسول جستجوی گوگل را مورد بررسی قرار داده و شما را با انواع خطای amp در سایت آشنا کردم که برای برطرف کردن آنها نیز راهکار ارائه شد.

در صورتی که هر گونه سوال یا مشکلی در خصوص استفاده از AMP یا رفع مشکلات موجود در این صفحات برای شما رخ داده می‌توانید از بخش نظرات همین مقاله اعلام کنید تا به بحث و تبادل نظر بپردازیم.

[ad_2]

اشتراک گذاری