[ad_1]

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

[کل: ۱ میانگین: ۵]

ساخت فرم دونیت و پرداخت دلخواه در وردپرس این امکان را خواهد داد تا برای بازدیدکنندگان سایت این امکان را فراهم کنید تا اگر مایل به کمک کردن از طریق حمایت مالی هستند، هزینه را به دلخواه در حد توان پرداخت کنند. افزونه‌ها و روش‌های مختلفی برای ایجاد صفحه حمایت مالی در وردپرس وجود دارند که به کمک آنها می‌توانید این کار را انجام دهید.

در ادامه این مقاله ابتدا به معرفی این موضوع می‌پردازم که دونیت چیست و تاریخچه آن از کجا شروع شده است، سپس به بررسی دلایلی که باید از این روش در وبلاگ و سایت خود استفاده کنیم می‌پردازم و در پایان نیز به معرفی ۵ روش برای ساخت فرم حمایت مالی و دونیت کردن در وردپرس می‌پردازم.

دونیت کردن یا دونیشن (Donation) چیست؟

دونیت کردن، حمایت مالی یا دونیشن که از عبارت Donate یا Donation گرفته شده است به این معنی است که از یک فرد، گروه یا به هر شکلی یک هدف والا که آن را دوست داریم به صورت مالی حمایت کنیم.

البته دونیت کردن صرفا به معنی حمایت مالی نیست و می‌توان به روش‌های دیگری هم این کار را انجام داد. به عنوان نمونه برخی در قالب هدیه دادن این کار را انجام می‌دهند و برخی دیگر با اشتراک گذاری و معرفی از طریق رسانه‌هایی همچون سایت، شبکه‌های اجتماعی و سایر ابزاری که در زمینه دیجیتال وجود دارد.

تاریخچه دونیت کردن آنطور که گفته می‌شود به سال ۱۹۹۷ برمی‌گردد. یعنی زمانی که یک گروه موسیقی راک به نام Marillon در کشور انگلستان به دلیل مشکلات مالی که وجود داشت، برای دوباره جمع شدن دور هم و تشکیل دوباره گروه موسیقی نیاز به مبلغی معادل ۶۰ هزار دلار داشتند.

در آن سال یکی از اعضای گروه به نام مارک کلی در قالب خبرنامه ایمیلی به لیست خود ارسال کرد و گفت که اگر قرار باشد دوباره این گروه موسیقی دور هم جمع شود، نیاز به ۶۰ هزار دلار پول دارند. اینجا بود که برخی افراد گفتند که «چرا ما این هزینه را پرداخت نکنیم؟»

و اینطور شد که با حمایت مالی عده‌ای که هر کدام مبلغی در توان خود داشتند، درست در عصر دیجیتال که تازه در حال شکل گرفتن بود، دونیت کردن و مایت مالی شروع شد. البته دونیت کردن صرفا محدود به این اتفاق نیست و برخی می‌گویند تاریخچه دونیت به قبل از این گروه برمی‌گردد. به هر حال ما کاری به این قضایا نداریم و بیشترد وست داریم که هر طور شده فرهنگ حمایت مالی را در کشور بیشتر ببینیم.

چرا باید از دونیت یا حمایت مالی استفاده کنیم؟

چه شما کسی باشید که قرار است دونیت کرده و از فرد، گروه یا هدفی حمایت کنید و چه کسی باشید که به این حمایت مالی نیاز دارد، در هر صورت لازم است با دلایلی که باعث می‌شوند تاکید کنیم در ایران هم می‌توان فرهنگ حمایت مالی را جا انداخت استفاده کنید.

برای اینکه با مثال توضیح دهم، از یک وبلاگ نویس شروع می‌کنم که خودم تجربه‌های این چنینی داشتم. خلاصه دلایلی که باید از دونیت کردن استفاده کنیم را به عنوان یک نقل قول از من داشته باشید، تا در ادامه بیشتر آن را بررسی کنیم.

با دونیت کردن شما می‌توانید به کسی که چیزی به شما آموزش داده، باعث شده برای لحظاتی هر چند اندک به وجد بیایید یا اینکه مشکل شما را حل کرده است، یک تشکر در قالب حمایت مالی داشته باشید.

برای دونیت کردن الزامی وجود ندارد و شخص گیرنده هم حتما اصرار بر این ندارد که با دونیت کردن از وی حمایت کنید؛ اما از آنجایی که همین دونیت کردن باعث می‌شود انگیزه بیشتری برای انجام اهداف و کمک به دیگران کسب کنند، خود به محرکی برای این کار تبدیل خواهد شد. چرا که در کشور ما و در وضعیت اقتصادی فعلی، کسی دیگر زمان کافی برای کمک کردن به دیگران را هم ندارد(!)

ایجاد حس ارزش آفرینی

با دونیت کردن شما می‌توانید این حس را ایجاد کنید که افراد به منظور ارزش آفرینی و آموزش به دیگران، تلاش بیشتری داشته باشند. آنها چون از یک سازمان، نهاد یا گروه خاصی حمایت نمی‌شوند، تنها امیدی که برای حمایت کردن دارند توسط مخاطبان خواهند بود.

مخاطبان می‌توانند از طریق اشتراک گذاری مطالب، مععرفی به دیگران و به صورت کلی بالا بردن برندینگ شخصی افراد به آنها کمک کنند. اما این نوع کمک کردن زمان‌بر بوده و ممکن  است قبل از اینکه به نتیجه برسد، به دلیل مشکلاتی که وجود دارد دیگر فرد رمقی برای ارزش آفرینی نداشته باشد.

انگیزه ای برای ادامه فعالیت

حمایت مالی باعث حس انگیزه در فرد شده و کمک می‌کند تا زمان بیشتری برای انجام کارهای رایگان کند. وقتی می‌بیند مخاطبین مشکلاتشان حل شده و از وی راضی هستند و برای اینکه تشکری کرده باشند دنبال روشی برای حمایت مالی هستند، پس انگیزه بیشتری برای کمک کردن و ادامه فعالیت پیدا خواهد کرد.

شاید در کشور ما چنین اتفاقی قرن‌ها بعد اتفاق افتد، اما در کشورهای دیگر برخی وبلاگ نویسان این تجربه را داشته‌اند که وبلاگ نویسی را به عنوان یک سرگرمی دنبال می‌کردند. اما به مرور زمان همین دونیت کردن و حمایت مالی باعث شد تا وبلاگ نویسی با هدف آموزش و کمک به دیگران، به شغل اصلی آنها تبدیل شده و تمام وقت و زمان خود را روی این کار بگذارند.

افراد موفق زیادی در دنیا هستند که با همین دونیت کردن و بدون اینکه کار خاصی را در قالب دریافت هزینه برای کسی انجام دهند، به درآمد عالی رسیده‌اند. اما در ایران همه چیز برعکس است؛ تا زمانی که دیدگاه «کاسه گدایی گرفتی دستت؟» از بین نرود، همچنان نمی‌توان انتظار این اتفاق را در ایران داشت.

۵ روش ساخت فرم دونیت و پرداخت دلخواه در وردپرس (حمایت مالی)

حالا که با تاریخچه‌ای از دونیت کردن آشنا شدید و دانستید که چرا باید از این روش در سایت و وبلاگ خود به عنوان یک روش حمایتی استفاده کنیم، در ادامه به معرفی ۵ روش که امکان ساخت فرم پرداخت دلخواه به صورت Donate را به شما خواهد داد می‌پردازم.

بسته به اینکه سایت خود از این ابزار استفاده می‌کنید، پیشنهاد می‌کنم برای اینکه افزونه بیشتری را در سایت خود نصب نکنید و جدایی از این خیلی سریع‌تر بتوانید این قابلیت را به سایت خود اضافه کنید، از این روش‌ها استفاده کنید. اما اگر هیچ یک از موارد معرفی شده در حال حاضر در سایت شما فعال نیست پیشنهاد من استفاده از افزونه فرم پرداخت دلخواه یا استفاده از گرویتی فرم است که به صورت حرفه‌ای این امکان را به شما خواهد داد.

روش اول: استفاده از افزونه پرداخت دلخواه وردپرس

افزونه پرداخت دلخواه وردپرس یک افزونه رایگان در مخزن وردپرس است که از درگاه‌های پرداخت ملت، زرین پال، pay، ایران کیش، ملی و مبنا پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این این امکان را دارد که بتوانید برای افرادی که حمایت مالی انجام داده و اطلاعات تماس خود را وارد می کنند از طریق ایمیل و پیامک، متن تشکر ارسال کنید.

این افزونه تاکنون در بیش از هزار سایت وردپرسی نصب شده است که با کلیک روی دکمه زیر می‌توانید وارد صفحه افزونه شده و سپس بر اساس آموزشی که برای نصب افزونه در وردپرس دادیم، آن را در سایت خود نصب کنید.

افزونه پرداخت دلخواه وردپرس

پس از نصب و فعال سازی افزونه منویی با نام پرداخت دلخواه در پیشخوان وردپرس اضافه خواهد شد. شما ابتدا باید به منوی تنظیمات درگاه‌ها رفته و مشابه تصویر زیر پس از انتخاب درگاه پرداخت پیش فرض و واحد پرداخت، اطلاعات درگاه پرداخت خود را وارد کنید.

آموزش 5 روش ساخت فرم دونیت و پرداخت دلخواه در وردپرس

سپس با رفتن به منوی فیلدهای دلخواه علاوه بر فیلدهای پیشفرض که شامل مشخصات تماس و مبلغ است، اطلاعات دیگری را در قالب‌های مختلف لیست رادیویی، انتخابی، کشویی، متن و توضیحات ایجاد کنید.

 

آموزش ساخت فرم دونیت در وردپرس

در نهایت فرم پرداخت حمایت مالی در سایت مشابه نمونه بالا نمایش داده خواهد شد که البته با انجام تنظیمات رنگ و استفاده از کدهای CSS دلخواه می‌توانید ظاهر آن را شخصی سازی و بهتر کنید.

روش دوم: استفاده از افزونه درگاه پرداخت واسط

در این روش می‌توانید از افزونه دونیت کردن و حمایت مالی که توسط درگاه‌های پرداخت واسطه ارائه می‌شود استفاده کنید. کارکرد این افزونه‌ها دقیقا مشابه افزونه پرداخت دلخواه است و به شما امکان ساخت فرم برای پرداخت مبلغ دلخواه و دونیت کردن را خواهند داد.

اما همانطور که دیدید، افزونه پرداخت دلخواه از نظر درگاه‌های پرداخت دارای محدودیت است و تعداد درگاه کمتری را پشتیبانی می‌کند. در نتیجه ممکن است درگاهی که شما از آن استفاده می‌کنید در این لیست وجود نداشته باشد.

برای این منظور کافی است به سایت درگاه پرداخت واسط رفته و سپس به کمک صفحه آزمایشگاه که مستندات برای کد نویسی و افزونه‌های آماده برای وردپرس و سیستم‌های سایت ساز دیگر همچون جوملا و دروپال در انجا وجود دارند، به دنبال افزونه حمایت مالی وردپرس باشید.

اگر درگاه پرداخت انتخابی شما افزونه برای این کار نداشت می‌توانید از افزونه پرداخت مبلغ دلخواه هم استفاده کنید، اما با این شرط که در صفحه توضیحات دونیت اعلام کنید که این فرم برای دونیت کردن ساخته شده و کاربران قادر به پرداخت مبلغ دلخواه برای حمایت مالی در سایت هستند.

روش سوم: استفاده از افزونه گرویتی فرم

افزونه گرویتی فرم یکی از افزونه‌های محبوب و بسیار حرفه ای برای ساخت انواع فرم تماس، فرم‌های شرطی و فرم‌های چند مرحله‌ای است که علاوه بر این، قابلیت ساخت فرم‌های پرداخت برای فروش کالا و خدمات را نیز فراهم کرده است. شما می‌توانید با نصب این افزونه و سپس نصب افزونه جانبی که برای اتصال درگاه پرداخت این افزونه به بانک‌های ایرانی و درگاه‌های واسط مورد استفاده قرار می‌گیرند، امکان ساخت فرم محصول با قابلیت پرداخت آنلاین را داشته باشید.

از آنجایی که افزونه گرویتی فرم امکان ساخت فرم با انواع فیلد را می‌دهد، این امکان را دارید که فرم حمایت مالی در وردپرس را به شکل‌های زیر ایجاد کنید:

  1. امکان دونیت کردن با مبلغ دلخواه کاربر
  2. امکان حمایت مالی با استفاده از مبالغ از پیش تعیین شده
  3. امکان ایجاد حمایت مالی با این امکان که از یک روانشناسی برای پرداخت استفاده کنید. منظور این است که شما می‌توانید یک مبلغ پایه را برای دونیت کردن به عنوان مبلغ پایه انتخاب کرده و از یک عنوان همچون «تعداد توان یا حمایت» کاری کنید که کاربر قادر به انتخاب تعداد توان باشد. در نتیجه مبلغ نهایی که پرداخت خواهد شد می‌تواند ضریبی از مبلغ پایه باشد.

برای این منظور ابتدا فرم خود را بر اساس فیلدهایی که نیاز دارید ایجاد کنید تا در نهایت به چیزی مشابه مشابه تصویر زیر برسیم. البته اگر با نحوه کار کردن افزونه گرویتی فرم آشنایی ندارید، نگران نباشد؛ در مقالات بعدی وبلاگ سون هاست به نحوه ساخت فرم در این افزونه خواهم پرداخت.

افزونه دونیت وردپرس

در این فرم من از فیلدهای زیر استفاده کرده‌ام:

  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • شماره موبایل
  • آدرس سایت یا شبکه اجتماعی
  • دلیل حمایت مالی
  • ارسال نظر یا پیشنهاد
  • انتخاب مبلغ پیشنهادی

فیلدهایی که مربوط به مشخصات هستند، همگی را اختیاری قرار دادم تا اگر فردی قصد حمایت مالی به صورت ناشناس داشت، محدودیتی از این نظر نداشته باشد و بتواند به صورت ناشناس نیز مبلغی را پرداخت کند.

اما انتخاب دو فیلد «دلیل حمایت مالی» و «ارسال نظر و پیشنهاد» به این خاطر است که یک اطلاعات کلی از وضعیت سایت و وبلاگ خود داشته باشم. بهه عنوان نمونه فرض کنیم شما از حمایت مالی در وبلاگ خود استفاده می‌کنید. همانطور که می‌دانید وبلاگ نویسان مظلوم ترین موجودات فعال در حوزه وب هستند که آزارشان به کسی نمی‌رسد. ?

این موجودات دوست داشتنی، در مورد هر چیزی در وبلاگ خود می‌نویسند، بدون اینکه انتظار کمک از کسی داشته باشند یا اینکه منتی بر سر دیگران باشد که وقتی دارید از مطالب استفاده می‌کنید، الا و بلا که باید به نوعی حمایت کنید. در نتیجه استفاده از قابلیت دونیت و حمایت مالی بیشتر به این دلیل اتفاق می‌افتد که برخی بازدیدکنندگان واقعا از آنها می‌خواهند.

این نمونه را خود من تجربه کردم و دلیل استفاده از فرم حمایت مالی در وبلاگم نیز همین مسئله است. بسیاری مواقع پیش می‌آید که برخی افراد زمین و زمان را به هم می‌بافند تا برای مشکلی که دارند، راه چاره پیدا کنند، اما به جایی نمی‌رسند. تا اینکه در نهایت یک راهکار شاید خیلی ساده و پیش پا افتاده را در یک وبلاگ بخوانند و مشکلشان حل شوند. برای همین از شدت هیجان، از وبلاگ نویس می‌خواهند که یک اطلاعات پرداخت در اختیارشان قرار دهد تا به نوعی لطف آنها را با حمایت مالی جبران کنند.

روش چهارم: استفاده از ووکامرس یا EDD

اگر سایت شما فروشگاهی یا خدماتی است که با استفاده از افزونه‌های ووکامرس یا EDD امکان فروش فایل یا محصولات مجازی را فراهم کردید، می‌توانید با ایجاد یک محصول با نام دونیت از امکان حمایت مالی در وردپرس استفاده کنید.

روشش کار به این صورت است که شما ابتدا یک محصول با نام دونیت ایجاد می‌کنید و توضیحاتی در خصوص آن می‌نویسید. در نهایت قیمت محصول را روی یک مقدار مشخصی مثل ۱۰۰۰، ۵۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰ تومان قرار می‌دهید. این مبلغ به نوعی مبلغ پایه برای دونیت کردن است.

حال باید در توضیحات به این موضوع اشاره کنید که برای حمایت مالی به مبلغ مورد نظر، تعداد خرید این محصول را روی تعداد بیشتری قرار دهند تا به همان مبلغی که قصد دونیت کردن دارند برسد.

مثال: به عنوان نمونه فرض کنیم من قیمت محصول را روی ۱۰.۰۰۰ تومان انتخاب کرده باشم. در این صورت به نوعی مشخص کردم که برای جحمایت مالی در سایت، حداقل مبلغی که می‌توانند کمک کنند، ۱۰ هزار تومان است. حال کاربری قصد دارد به جای این مبلغ، ده برابر آن را یعنی معادل ۱۰۰.۰۰۰ تومان حمایت مالی کنید.

در این صورت می‌تواند تعداد محصول را روی ۱۰ عدد انتخاب کند تا مجموع مبلغ و سبد خرید در ووکامرس یا EDD روی ۱۰۰ هزار تومان انتخاب شده و در نهایت پرداخت خود را انجام دهد.

برای اینکه از کاربرانی که حمایت مالی می‌کنند یک تشکر کنید، می‌توانید پس از پرداخت برای آنها یک فایل را به عنوان هدیه ارسال کنید. این فایل می‌تواند یک کتاب الکترونیکی، یک موسیقی یا هر چیزی باشد که شما انتخاب کردید در مقابل حمایت مالی که برای شما انجام داده‌اند، هدیه‌ای برای عرض تشکر برای انها ارسال کنید.

انجام چنین کاری کمک می‌کند تا کاربران در آینده نیز شما را حمایت مالی کنند.

روش پنجم: استفاده از سایت های حمایت مالی

در این روش می‌توانید بدون نیاز به نصب افزونه خاصی در وردپرس یا ایجاد فرم‌های مختلف، از سایت‌های درگاه پرداخت یا سایت‌هایی که خدمات پرداخت با قابلیت ساخت فرم پرداخت ارائه می‌کنند استفاده کنید.

به عنوان نمونه سایت زرین پال را معرفی می‌کنم. این سایت جزو اولین درگاه پرداخت‌های واسط در ایران است که بیشترین استفاده را دارد. شما می‌توانید با داشتن حساب کاربری زرین پال، از امکان ساخت فرم پرداخت نیز استفاده کنید. که در این صورت یک صفحه پرداخت سفارشی به عنوان پروفایل شما ایجاد خواهد شد.

صفحه پرداخت حمایت مالی در وردپرس

در تصویر بالا نمونه این صفحه را می‌بینید که علاوه بر داشتن فرم پرداخت و امکان انتخاب مبلغ دلخواه، امکان گرفتن اطلاعات تماس پرداخت کننده و توضیحات نیز قرار دارد که پر کردن آن نیز اختیاری است.

سایت‌های دیگری هم امکان ارائه فرم پرداخت را دارند که از نمونه‌ی آنها می‌توان به درگاه‌های پرداخت زیبال و آی دی پی اشاره کرد.

جمع بندی و کلام آخر

در این مقاله ابتدا به معرفی تاریخچه‌ای از دونیت پرداخته و به شما نشان دادم که دونیت کردن چیست. در ادامه به معرفی دلایلی برای اینکه چرا باید از قابلیت دونیت در سایت استفاده کنیم و اگر هم که به عنوان یک بازدیدکننده وارد صفحه دونیت یک سایت می‌شویم، چرا باید از سایت مورد نظر حمایت مالی کنیم پرداختم.

در ادامه به معرفی ۵ روش مختلف که امکان ساخت فرم حمایت مالی در وردپرس را به شما خواهد داد پرداخته و ابزارهای مختلفی را در قالب افزونه و سایت برای این کار معرفی کردم.

در پایان اگر سوال یا مشکلی در خصوص استفاده از روش‌های بالا دارید، از بخش نظرات ارسال کنید تا شما را راهنمایی کنم. همچنین اگر روش‌های دیگری برای ساخت فرم دونیت در وردپرس می‌شناسید، در بخش نظرات اعلام کنید تا به این نوشته اضافه کنم.

[ad_2]

اشتراک گذاری